Botox panna

Från 2.100:-

Boka direkt

Vid behandling av pannan slätar vi ut de vågräta linjerna som framkommer när du höjer ögonbrynen. Läkemedlet har en muskelavslappnande effekt och på så sätt kan vi bli av med mimiska rynkor i ansiktet. Genom att slappna av en muskel som har till uppgift att dra ihop alternativt dra neråt, kan vi åstadkomma ett lyft och få ett piggare uttryck. I motsats måste man vara mer försiktigt i lyftande muskler för att undvika tyngdkänsla. Utöver dessa grundläggande principer är det viktigt att ta hänsyn till hudkvalité och överskott av hud bland annat i ögonområdet. Detta innebär att det som passar en person kanske inte nödvändigtvis är rätt behandling för en annan.

Sofie Moberg är specialistutbildad inom toxin med lång erfarenhet och deltar i de masterclasses och kongresser som anordnas inom området av läkemedelsbolaget Allergan. Anledningen till att vi valt att arbeta med just det registrerade läkemedlet Botox Vistabel är främst dess höga kvalité men även att man valt att inte testa produkten på djur. Den avancerade forskningen och framställningen av Botox gör att priset ligger lite högre än vissa konkurrenter, men du kan känna dig säker samt göra din behandling med gott samvete!

Frågor & Svar Om Botox

Vad kan jag förbättra med Botox Vistabel?

Rynkor och fina linjer i pannan som uppkommer av muskelkontraktion.

Kråksparkar runt ögonen.

Gummy smile.

Sura mungipor där musklerna drar nedåt.

Apelsinhaka (för slät haka).

Käkmuskulatur/avsmalning av ansikte (bruxism).

Platysmaband på hals.

Hyperhidros (kraftig armsvett).

Hur går behandlingen till?

Vanligtvis behövs ingen konsultation inför en behandling, den ingår i den planerade behandlingstiden. Vi fotograferar alltid följt av att vi gör en bedömning av din muskulatur och andra faktorer som spelar in. Därefter injiceras de planerade områdena snabbt och enkelt. Du får information vid besöket om vad som kan vara bra att tänka på efter behandlingen. Återbesökstid för eventuell kostnadsfri touch up bokas in till 10 - 14 dagar efter behandling då slutlig fotografering även sker.

Hur känns behandlingen?

Injektionsnålen är mycket fin och injektionen upplevs av de flesta som näst intill smärtfri. Ett visst obehag kan ju så klart upplevas men är snabbt över.

Hur förbereder jag mig för behandlingen?

Ingen speciell förberedelse behövs men för att minimera risken för blåmärken efter behandlingen med fillers/Botox, ska du undvika preparat av acetylsalisylsyra som exempelvis Treo, NSAID-preparat som Ibumetin, Ipren och Voltaren eller kosttillskott Omega 3 någon vecka före behandlingen.

Hur länge håller behandlingen?

Den vanligaste frågan kring Botox är just hur länge effekten håller. Svaret är ca 3 - 4 månader. Vi skulle vilja poängtera att det viktigaste är hur resultatet blir, inte hållbarheten. En för hög dos Botox kan sitta i länge men ge en obehaglig känsla och ett icke attraktivt utseende. Du kan lita på oss, vi gör allt för att du ska få ett så bra resultat som möjligt. Regelbundenhet är viktigt för ett fint och hållbart resultat, efter ett par behandlingar hittar vi ditt optimala intervall.

Vad behöver jag tänka på efter behandlingen?

Direkt efter behandlingen är det viktigaste att tänka hygieniskt och undvika att ta på det behandlade området. Undvik smink de första timmarna. Under det första dygnet undviker du hård fysisk aktivitet samt bastu, jacuzzi och solning. Du ska undvika att massera på det behandlade området tills du fått full effekt. Ingen downtime.

Hur snabbt ser jag resultat?

Resultatet kommer smygande efter 3 - 4 dagar och du har full effekt efter 10 -1 4 dagar.

Finns det några biverkningar?

Riskerna med att behandla rynkor med Botox Vistabel är små. Man bör dock räkna med viss svullnad
och små blåmärken på injektionsplatsen vilka försvinner inom någon dag. Det livlösa ”Botoxansiktet” är ett resultat av Botoxmissbruk och inget en normal konsument behöver oroa sig för.  Botox är ett läkemedel och det finns biverkningar registrerade. Du kan läsa mer om dessa på FASS.se 

De vanligaste biverkningarna är:
- Lättare huvudvärk när bekymmersrynka och panna behandlas, släpper vanligtvis inom ett par dagar. I sällsynta fall kraftig huvudvärk, även denna är övergående.
- I  vissa fall tyngdkänsla när pannan behandlas.
- Påsighet/på och/eller under ögonlocken.
- När musklerna kring munnen behandlas kan detta medföra obehagskänsla och ibland svårigheter med mimik.

Finns det några kontraindikationer, alltså ökad risk vid vissa tillstånd som bör tas hänsyn till vid behandling?

Vi behandlar ingen under 18 år, gravida eller ammande. Har du någon sjukdom eller tar eventuella mediciner är det mycket viktigt att du uppger det så vi kan ta ställning till om behandlingen är lämplig för just dig. Vi förbehåller oss rätten att neka behandling om vi anser att indikationen inte finns.