IPL/Laser Hårborttagning

Från 1000:-

Boka direkt

Med IPL Nordlys får du en snabb, säker och effektiv hårborttagning av pigmenterat hår. Du ska inte vara solbränd vid behandlingen. Du kan få ett permanent resultat men ibland resulterar behandlingen i färre, ljusare och finare hårstrån som växer långsamt.

Vi behandlar ansikte, armhålor (axiller) och bikinilinje.

Frågor & Svar Om IPL/Laser

Vilket hår kan behandlas?

Med IPL Nordlys får du en snabb, säker och effektiv hårborttagning av pigmenterat hår i ansiktet och på kroppen. Du ska inte vara solbränd vid behandlingen. Du kan få ett permanent resultat men ibland resulterar behandlingen i färre, ljusare och finare hårstrån som växer långsamt.

 

Vi behandlar ansikte, armhålor (axiller) och bikinilinje.

Hur går behandlingen till?

Innan behandlingen appliceras en gelé varpå munstycket placeras över området som ska behandlas. Därefter följer upprepade "skott" och du kommer känna snabb övergående värme.

Hur känns behandlingen?

Du kommer känna en värmepuls vid varje "skott". 

Hur förbereder jag mig för behandlingen?

Du ska vara nyrakad någon dag innan behandlingen. Du får ej ha solat på ca en månad innan behandlingen, inte heller använt brun utan sol.

Hur många behandlingar rekommenderas?

Behandlingarna utförs med 4-8 veckors mellanrum beroende på område som behandlas, detta för att följa hårstrånas växtcykel. Antal behandlingar är individuellt och märks under behandlingens gång. Vanligtvis 3-6 behandlingar men för vissa betydligt fler.

Vad behöver jag tänka på efter behandlingen?

Du kommer att känna dig lätt varm och blossande i huden och du kan vara lite röd, men detta avtar redan efter några timmar. Huden är helt intakt efter.

Finns det några risker med behandlingen?

En IPL behandling med Nordlys maskinen är mycket säker att få. Då huden inte penetreras finns ingen risk för infektion. Däremot är det viktigt att du inte får sol 4 veckor innan din behandling, då inflammationen från UV ljus ökar risken för brännskada. Det är mycket ovanligt med brännskador om man följer instruktionerna från sin behandlare, men får du blåsor i huden ska du alltid kontakta os, så hjälper vi dig. Det är också viktigt att du skyddar din hud med minst solfaktor 30 i 4 veckor efter din behandling, för att undgå att få nya pigmentfläckar, då huden är känsligare för sol under denna tid.