KONTAKTA OSS

Kontakta oss

Du når oss på 0763 - 48 00 84

BOKA KONSULTATION

KONSULTATION

Du är alltid välkommen på konsultation när du har frågor och funderingar kring en eller flera behandlingar. På konsultationen går vi noga igenom dina önskemål och förväntningar och låter dig veta vad som är möjligt/rimligt att kunna uppnå.

Vi ger dig ett kostnadsförslag och behandlingsplan. Vi tänker långsiktigt med naturliga resultat.

Konsultationen kostar 500 kr men väljer du att genomföra din behandling inom en månad drar vi av kostnaden på behandlingspriset.

BOKA BEHANDLING

LIGHT & BRIGHT

Pris fr: 2500:-

Light & Bright- Kombinationsbehandlinen är en spännande ny estetisk behandling som bl.a kan ta bort mörka fläckar, minska rodnad och förbättra texturella oegentligheter i ansiktet. Behandlingen är en kombinationsbehandling av två avancerade tekniker. Light & Bright -behandling använder både en patenterad teknik för intensivt pulserande ljus (IPL) Nordlys och en Fraxellaser för ansiktet och bröstet med fokus på hudföryngring.

TA BORT MÖRKA FLÄCKAR OCH ROSACEA

”Light & Bright -behandlingen har gjort att min hud känns stramare och jag har testat så många olika mediciner mot Rosacea. Sedan jag genomförde Light & Bright-behandlingen har jag slutat med alla mediciner mot Rosacea."


Light & Bright behandlar rodnad och kärlskador, åldersfläckar, oönskade fräknar och andra mörka fläckar, texturella oegentligheter, solskador samt rosacea. Light & Bright behandlingen kan göra ont. Bedövande salva kan appliceras innan behandlingen.

Light & Bright är en kombinationsbehandling av två avancerade tekniker. Frax 1550 levererar pulser av kontrollerad energi som förbättrar hudens struktur. Nordlys IPL levererar korta pulser av intensivt ljus, som specifikt riktar sig mot melanin (pigmentering) och kärl. Nordlys tekniken filtrerar bort skadliga ljusstrålar, vilket gör den mer effektiv och säkrare än äldre IPL -system. Behandlingen tar ca 30-45 min.


RESULTAT

Ju större kontrast det är mellan din hudfärg och det som ska behandlas, det vill säga blodkärlen/pigmentfäckarna, desto högre styrka kan din behandlare använda på maskinen. Därav är det bästa att behandla en ljus hud som inte fått brun utan sol eller sol/solarie på minst en månad. Behandlingen är därför perfekt att få på hösten och vintern. Vi rekommenderar alltid att du använder minst solfaktor 30 i din dagliga hudvårdsrutin, men det är extra viktigt inför denna behandling. Vi rekommenderar också att du undgår att ta smärtstillande NSAID preparat några dagar före behandlingen eller använder inflammationshämmande krämer i området som ska behandlas, då vi vill provocera en låg gradig inflammation i huden för en god effekt. Rökning före din behandling kommer att dra samman de ytliga blodkärlen vilket gör det svårare för ljuset att nå dem. Därför rekommenderar vi att du inte röker 4h före din behandling.


För en hudföryngrande effekt med jämnare hudton och spänstigare hud krävs en serie på 3 behandlingar med 4 veckors intervall. Önskar du att bibehålla ditt resultat rekommenderas att du gör cirka 2 behandlingar per år. En sund hud tar alltid emot laserbehandlingen bättre, läker fortare och bibehåller resultatet längre. Därför kan det vara en god investering i en hudvårdsrutin med aktiva produkter som fortsätter att jobba med kollagenbilding, fukt, pigmentdämpande och minskad rodnad. Din behandlare hjälper dig att skräddarsy en behandlingsplan efter din hudtyp och dina önskemål


BIVERKNINGAR

Du kommer att känna dig lätt varm och blossande i huden och du kan vara lite röd, men detta avtar redan efter några timmar. Huden är helt intakt efter så du får gärna använda en foundation efter om du vill. Din behandlare kan också applicera en steril, läkande founda-

tion som vi använder på kliniken. Huden kan vara lite svullen efter behandlingen, speciellt i känsliga områden som under ögonen, i någon dag. De ytliga blodkärlen kan bli mer blå då de mister syret vid upphetsningen och kommer nu under nästkommande 3-4 veckor att brytas ner och rensas bort av immunförsvaret. Full effekt ses först om 3-4 veckor. Pigmentfläckarna kommer initialt att mörka de första dagarna, för att sedan ljusna upp efter 7-10 dagar. Den hudföryngrande effekten med mer kollagen, mer fukt och mindre porer tar cirka 4 veckor. Max effekt uppstår efter 3 månader då hudens kollagenproduktion tar lite längre tid. Huden blir mer ljuskänslig i 4 veckor efter din behandling och du ska därför använda solskydd med minst faktor 30 under denna period.


En behandling med Nordlys är mycket säker. Då huden inte penetreras finns ingen risk för infektion. Däremot är det viktigt att du inte fått sol 4 veckor innan din behandling, då inflammationen från UV ljus ökar risken för brännskada. Det är mycket ovanligt med brännskador om man följer instruktionerna från sin behandlare, men får du blåsor i huden ska du alltid kontakta oss så hjälper vi dig. Det är också viktigt att du skyddar din hud med minst solfaktor 30 i 4 veckor efter din behandling, detta för att undvika att få pigmentfläckar då huden är känsligare för sol under denna tid.


VÅR EXPERTIS - DIN TRYGGHET

Jennie Cederlund, laser och IPL specialist men grundutbildning som Hudterapeut och Holistisk hälsocoach. Jennie har en gedigen utbildning och erfarenhet inom området hud. Behandlingarna hon utför i kombination med ett holistiskt hälsotänk ger fantastiska resultat. Jennie deltar regelbundet i Masterclasses inom IPL och laser och är upplärd av de främsta inom branschen. Vi är stolta över att vara referensklinik för IPL Nordlys samt Fotona Dynamis Pro.

RELATERADE BEHANDLINGAR
Fotona signaturbehandling - Studio Sofie
SKIN REJUVENATION
FRAKTIONERAD LASER
FOTONA 4D

Kontakta oss

Du når oss även på telefon

KONSULTATION

Du är alltid välkommen på konsultation när du har frågor och funderingar kring en eller flera behandlingar. På konsultationen går vi noga igenom dina önskemål och förväntningar och låter dig veta vad som är möjligt/rimligt att kunna uppnå.

Vi ger dig ett kostnadsförslag och behandlingsplan. Vi tänker långsiktigt med naturliga resultat.

Konsultationen kostar 500 kr men väljer du att genomföra din behandling inom en månad drar vi av kostnaden på behandlingspriset.