Tear troughs

Mörka ringar och håligheter under ögonen kallas för tear troughs och är ett område som lätt kan behandlas med fillers.

Ofta är dessa håligheter en effekt av vår livsstil med dålig sömn, vätskeintag och kost. I andra fall uppkommer de med stigande ålder eller är genetiskt betingade.

Under ögonen finns blodkärl som blir mer framträdande och ger den mörka färgen då huden och fettvävnaden i området försämras. Genom att injicera en anpassad filler i området kan vi enkelt trolla bort trötthetstecknen. En behandling av tear troughs kan ibland behöva kombineras med filler i kinderna eller botox i ögats ytterkant för att ge det bästa möjliga resultatet.

Behandlingen utförs alltid med så kallad cannula vilket är en mjuk och trubbig nål. Denna förs in på djupet efter att det gjorts ett litet hål med en vass kanyl. Behandlingen tar ca tio minuter och du kan återgå till ditt vanliga liv direkt efter behandlingen. Du ser ett omedelbart resultat men efter någon vecka är det ännu finare. En viss svullnad kan uppstå några dagar efter behandlingen och ömhet i det behandlade området är helt normalt.

Resultatet är långvarigt, ca nio månader, men det kan behövas en touch up under denna period för att du ska få det resultat du önskar. Liksom med alla andra fillerbehandlingar påverkar din livsstil resultatet.

Viktigt att notera är att behandlingen ej hjälper mot mörka ringar som uppstår av pigmenteringar (det måste finnas en hålighet). Är du en person som lätt svullnar under ögonen, exempelvis på morgonen, så är inte denna behandling lämplig då det kan förvärra svullnaden.

Har du frågor eller funderingar kring behandlingen är du välkommen att kontakta oss via formuläret. Du hittar Mindful Beauty (Studio Sofie) i Lomma hamn nära både Malmö och Lund.

Boka din behandling idag