Botox/Vistabel

På Mindfull Beauty Studio Sofie i Lomma, nära både Malmö och Lund, har vi arbetat med Botox de senaste sju åren. Vi har mycket stor erfarenhet av att arbeta med toxin och individanpassar alltid behandlingen.

Då läkemedlet har en muskelavslappnande effekt är det viktigt att vara införstådd med muskelns funktion i ansiktet. Genom att slappna av en muskel som har till uppgift att dra ihop alternativt dra neråt, kan vi åstadkomma ett lyft och få ett piggare uttryck. I motsats måste man vara mer försiktigt i lyftande muskler för att undvika tyngdkänsla. Utöver dessa grundläggande principer är det viktigt att ta hänsyn till hudkvalitet och överskott av hud i bla ögonområdet. Detta innebär att det som passar en person kanske inte nödvändigtvis är rätt behandling för en annan.

Den vanligaste frågan kring Botox är ofta hur länge effekten håller. Svaret på den är 3-4 månader. Vi skulle vilja poängtera att det viktigaste är hur resultatet blir, inte hållbarheten. En för hög dos botox kan sitta i länge men ge en obehaglig känsla och icke attraktivt utseende. Lita på oss att vi gör allt för att du ska få ett så bra resultat som möjlig.

Hur går behandlingen till?

Vanligtvis behövs ingen konsultation inför en behandling, den hinns med i den planerade behandlingstiden. Vi fotograferar alltid följt av att vi gör en bedömning av din muskulatur och andra faktorer som spelar in. Därefter injiceras de planerade områdena snabbt och enkelt. Ett visst obehag kan ju så klart upplevas men är snabbt över. Du får information vid besöket om vad som kan vara bra att tänka på efter behandlingen. Återbesökstid för eventuell touch up bokas in till 10-14 dagar efter behandling då slutlig fotografering även sker.

Sofie Moberg är specialistutbildad inom toxin och deltar i de masterclasses och kongresser som anordnas inom området av läkemedelsbolaget Allergan. Anledningen till att vi på Mindful Beauty valt att arbeta med just det registrerade läkemedlet Botox/Vistabel är främst kvalitet men även att man valt att inte testa produkten på djur. Den avancerade forskningen och framställningen av Botox gör att priset ligger lite högre än vissa konkurrenter, men du kan känna dig säker samt göra din behandling med gott samvete!

Vi behandlar ingen under 18 år, gravida eller ammande. Har du någon sjukdom eller tar eventuella mediciner som kan vara kontraindikation är du skyldig att uppge detta.

Fler frågor? Tveka inte att kontakta oss via mail eller telefon.