KONTAKTA OSS

Kontakta oss

Du når oss på 0763 - 48 00 84

BOKA KONSULTATION

KONSULTATION

Du är alltid välkommen på konsultation när du har frågor och funderingar kring en eller flera behandlingar. På konsultationen går vi noga igenom dina önskemål och förväntningar och låter dig veta vad som är möjligt/rimligt att kunna uppnå.

Vi ger dig ett kostnadsförslag och behandlingsplan. Vi tänker långsiktigt med naturliga resultat.

Konsultationen kostar 500 kr men väljer du att genomföra din behandling inom en månad drar vi av kostnaden på behandlingspriset.

BOKA BEHANDLING

Kontakta oss

Du når oss även på telefon

KONSULTATION

Du är alltid välkommen på konsultation när du har frågor och funderingar kring en eller flera behandlingar. På konsultationen går vi noga igenom dina önskemål och förväntningar och låter dig veta vad som är möjligt/rimligt att kunna uppnå.

Vi ger dig ett kostnadsförslag och behandlingsplan. Vi tänker långsiktigt med naturliga resultat.

Konsultationen kostar 500 kr men väljer du att genomföra din behandling inom en månad drar vi av kostnaden på behandlingspriset.

KÄRL/RODNAD (ROSACEA)

Pris fr: 2500:-

Det skandinaviska klimatet utsätter huden ofta för kraftiga temperaturskillander, när vi kommer ut i kylan och sedan in i värmen men också då vi utsätter huden för UV strålning. Detta i kombination med genetik, hormonförändringar och ljusare hudtyp gör att de flesta som bor i Skandinavien någon gång får problem med ytliga blodkärl i ansiktet. 

OM IPL/LASER BEHANDLING

Vi kan behandla ytliga blodkärl och diffus rodnad i ansiktet, på halsen och på dekolletaget. Har du ytliga blodkärl på benen kan vi istället injicera en vätska för att ta bort kärlen. Har du en tendens till mycket känslig hud med utslag eller akne kan det vara en hudsjukdom som heter Rosacea. Din behandlare kan hjälpa dig om du är osäker på om du har denna hudsjukdom. Rosacea svarar mycket bra på IPL, dock ska man ofta kombinera behandlingen med receptbelagd kräm i de perioder man har en ”uppblossning”.

En del känsliga hudtyper har också tendens till att ”blossa upp” i huden vid tex stress eller fysisk aktivitet. Har man tendens till detta är det också mycket starkt genetiskt. Med IPL från Nordlys och dess avancerade teknologi kan vi numera behandla både uppblossning/diffus rodnad samt ytliga blodkärl, med mycket goda resultat. Ljuset skickas ner i huden och absorberas av blodkärlen som upphettas till ca 70 grader i några millisekunder. Kärlväggen faller samman och immunförsvaret triggas igång under de nästkommande fyra veckorna och för bort resterna av blodkärlet.

Din behandlare kommer att avlägsna eventuell makeup och ska du behandla diffus rodnad får du en speciell kräm på som provocerar fram rodnaden så ljuset lättare kan finna de fina blodkärlen. Du får en ultraljudsgel på huden som gör att ljuset bättre absorberas och du får ett par glasögon för att skydda dina ögon. När behandlingen startar kommer du att känna pulserande värme som avtar fort efter varje ”skott”. Själva behandlingen tar allt från 10 minuter till cirka 30 minuter, beroende på områdets storlek, när den är färdig får du en lugnande och läkande kräm samt en solskydd med hög faktor.


RESULTAT

Beroende på blodkärlets tjocklek och hur djupt det ligger behöves allt från 2-3 behandlingar med 4 veckors intervall. För diffus rodnad, som består av många mycket fina blodkärl krävs 3 behandlingar, ibland 4, för bästa effekt.


Har du tendens till att bilda ytliga blodkärl så behövs ofta cirka 2 behandlingar per år, för att bibehålla resultatet. Har du tendens till diffus rodnad/rosacea så är detta starkt genetiskt och där får man individanpassa behandlingarna efter behov. Dock brukar det krävas cirka 2 behandlingar per år, även här.


BIVERKNINGAR

Om du har fått en behandling för diffus rodnad kommer huden vara ganska röd efter behandlingen i någon timme, detta på grund av att krämen du fått på innan fortfarande har effekt i en timmes tid. Du kommer att känna dig lätt varm och blossande i huden och blodkärlen kan se röda eller blå-lila ut. Ibland uppstår blå märken på de områden som haft många små kärl/diffus rodnad, vilket är en indikation på att resultatet blir mycket bra. Rodnaden avtar redan efter några timmar, men blå/lila kärl samt blåmärken, kan ta några dagar till en vecka på sig att försvinna.

Huden är helt intakt efter så du får gärna använda en foundation efter om du vill. Din behandlare kan också applicera en steril, läkande foundation som vi använder på kliniken. Huden kan vara lite svullen efter behandlingen, speciellt i känsliga områden som under ögonen, i någon dag. För dem med känslig hud har man i några enstaka fall sett en kraftig svullnad som håller i sig i 3-7 dagar. Skulle du får denna reaktion skall du kontakta oss så hjälper vi dig.


VÅR EXPERTIS - DIN TRYGGHET

Jennie Cederlund, laser och IPL specialist men grundutbildning som Hudterapeut och Holistisk hälsocoach. Jennie har en gedigen utbildning och erfarenhet inom området hud. Behandlingarna hon utför i kombination med ett holistiskt hälsotänk ger fantastiska resultat. Jennie deltar regelbundet i Masterclasses inom IPL och laser och är upplärd av de främsta inom branschen. Vi är stolta över att vara referensklinik för IPL Nordlys samt Fotona Dynamis Pro.

RELATERADE BEHANDLINGAR
FRAKTIONERAD LASER
FOTONA 4D
HÅRBORTTAGNING