Vad är Profhilo?

Profhilo är en stabiliserad hyaluronsyra som injiceras ytligt i huden för att strama upp och motverka slapphet. Den integreras lätt i vävnaden där den återställer nivån av hyaluronsyra som finns naturligt i huden. På Mindful Beauty Studio Sofie i Lomma och Motala erbjuder vi behandling med Profhilo av ansikte, hals, händer samt armar.
Kliniska studier visar att hudens struktur, elasticitet och fuktbalans förbättras.

Profhilo är hyaluronsyra när den är som bäst, utvecklad med IBSA:s patenterade NAHYCO-teknik. Den har en av de högsta koncentrationerna av hyaluronsyra och ger långvarig effekt utan tillsats av cross-länkande substanser.
En specialutvecklad injektionsteknik minskar smärtan och antalet sessioner som krävs. En perfekt lunchbehandling som tar ca 15 minuter.
Profhilo är den snabba och enkla vägen till friskare hud!

Profhilo ger utmärkta resultat när den används som enda behandling men kan också kombineras med andra estetiska behandlingar.

Spännande utveckling!


Årets bästa injicerbara produkt AMEC- & AESTHETICS-AWARDS 2016
Föredras av patienterna då det krävs färre behandlingssessioner, färre injektionsställen, därmed minskat obehag per session, minimal återhämtningstid och optimala resultat som syns redan efter två behandlingar med fyra veckors mellanrum.
PROFHILO är Italiensk designad kvalitet med resultat och säkerhet.
Kunskap, pågående vetenskaplig forskning, teknisk utveckling och den senaste toppmoderna produktionsprocessen gör IBSA ledande inom tillverkning av hyaluronsyra.

BAP-Tekniken

BAP-tekniken används för att maximera effekten i områdena runt och under hakan. Fördelarna är:

  • - Noggrant utvalda injektionspunkter i ansiktet
  • - Produktens specifika spädningsmekanism
  • - 5 injektioner per sida
  • - Mindre smärta (långsam injektion)
  • - Lägre risk för blåmärken och hematom
  • - Färre behandlingstillfällen
  • - Bättre patientföljsamhet

Behandlingen genomförs med totalt 2 ml i två omgångar med fyra veckors mellanrum. Därefter kan behandlingen genomföras 1-2 ggr/år för att bibehålla effekten.

Hur fungerar Profhilo?

Hyaluronsyra förekommer naturligt huden och hjälper till att bibehålla fukt samt att bidra till kollagenproduktionen. I takt med att huden åldras minskar produktionen av hyaluronsyra vilket gör att huden förlorar sin lyster och spänst samt att fina linjer och rynkor blir mer framträdande.

Eftersom PROFHILO är en stabiliserad produkt finns den kvar i huden i ungefär 28 dagar. Under tiden aktiveras fyra olika typer av kollagen och elastin genom långsam frisättning av hyaluronsyra.

Den här processen ger tydliga, positiva effekter på vävnaden!